Σάββατο, Μαρτίου 31, 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Ότι ακριβώς εννοεί ο ποιητής (διότι περι ποιητού πρόκειται) όσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις που μαζεύτηκαν στο blog http://demasamere.blogspot.com/.Για να κάνουμε λοιπόν μια βαθυστόχαστη ανάλυση!

"Από το «δε μασάμε ρε» blog: Κ. Πολύδωρα, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης που καλύπτουν τα ψέματα της Αστυνομίας κατ' εξακολούθηση πρέπει να παραιτούνται;

Βύρων Πολύδωρας: Βεβαίως να παραιτούνται. Εγώ δεν είμαι η περίπτωσή σας. Δεν κάλυψα ποτέ κανένα ψέμα. Ούτε αστυνόμου ούτε άλλου. Εγώ συνεδριάζω φωναχτά και εν υπαίθρω. Δεν κρύβω τίποτα και κανέναν. Και δεν κρύβομαι.

Ερμηνεία: Ναι, αλλά έχω κάνει εμβόλια στην ευθιξία.




Από το «δε μασάμε ρε» blog: Κ. υπουργέ, στο δίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες αστυνόμων των ΜΑΤ που χτυπούν τους διαδηλωτές με τις λαβές των κλομπ ή όταν είναι πεσμένοι. Φροντίσατε να βρεθούν και να τιμωρηθούν; Τι τιμωρίες τούς επιβλήθηκαν;


Β.Π.: Διέταξα έρευνα για πολλούς παραπτωματίες. Θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ερμηνεία: Καλά!




Λευτ. π.: Επιμένετε ότι στις 8 Μαρτίου η Αστυνομία πέτυχε στο έργο της; Δώσατε συγχαρητήρια για τα ανοιγμένα κεφάλια των φοιτητών;


Β.Π.: Ηταν η σφοδρότερη επίθεση που δέχθηκαν οι δυνάμεις της τάξεως. Η άμυνα πέτυχε.

Μη λέτε «ανοιγμένα κεφάλια των φοιτητών». Ευτυχώς δεν είχαμε θύμα ή θύματα. Γι' αυτό εξέφρασα και εκφράζω την ικανοποίησή μου.

Ερμηνεία:Lucy in the Sky of Diamonds




null blog: Κύριε υπουργέ, πώς γίνεται οι ουσίες που περιέχονται στα χημικά με τα οποία ψεκάζει η Αστυνομία να είναι απαγορευμένες μεταξύ κρατών αλλά να επιτρέπεται η χρήση τους εντός του κράτους;

Β.Π.: Δεν είναι απαγορευμένες πουθενά. Δεν είναι επικίνδυνες. Υπάρχουν πιστοποιητικά (από διεθνείς οργανισμούς και εθνικά εργαστήρια) για το αβλαβές. Εχω καταθέσει τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή.

Εχω δεχθεί να γίνει «πραγματογνωμοσύνη» και από εργαστήρια όπου θα τα υποβάλουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αν αποδειχθεί επικινδυνότητα ή βλαπτικότητα, θα τα αποσύρω αμέσως.

Ερμηνεία:Και μέχρι να αποδειχτεί, ε δεν θα έχω πάρει άλλο υπουργείο, να πρέπει να βγάλει άλλος το φίδι απο την τρύπα;




null blog: Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την απομάκρυνση των αστυνομικών που έστειλαν στο νοσοκομείο διαδηλωτές στις 8.3.2007;

Β.Π.: Εχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ερμηνεία:Θα τους τραβήξω το αυτί, παιδαγωγικά πάντα (σσ:βλέπε παρακάτω απαντήσεις)




null blog: Πώς θα βλέπατε την απόταξη-απόλυση από το Σώμα και τον μετέπειτα αποκλεισμό από την εργασία στον δημόσιο τομέα για τους αστυνομικούς που ντροπιάζουν το εθνόσημο που φέρουν στη στολή τους ως μέτρο για την καταστολή της αστυνομικής βίας;


Β.Π.: Εχουν λάβει χώρα αποτάξεις για τον λόγο που περιγράφετε.

Ερμηνεία:Δηλαδή πήρανε νόμιμη σύνταξη κάτι όργανα που υπηρετούσανε στα 70ies




null blog: Επιμένετε ακόμη ότι ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε δέχτηκε επίθεση πριν πυροβολήσει; Είδατε τελικά το βίντεο; Γιατί μιλήσατε προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη;


Β.Π.: Το επεισόδιο, όπως μου ανεφέρθη γραπτώς και υπευθύνως, έλαβε χώρα όπως ακριβώς δήλωσα. Δεν μίλησα αυθαίρετα ή χωρίς αποδεικτική βάση.

Ερμηνεία:Εγώ είμαι γραφειοκράτης, δεν πιστεύω τίποτα που δεν έχει κατατεθεί σε αντίγραφο εις τριπλούν και με επίσημες σφραγίδες. Μα καλά είναι δυνατόν να βασιζόμαστε σε αυτόπτες μάρτυρες; Δεν λειτουργεί έτσι η δημόσια διοίκηση.




null blog: ΤΙ ποινή πιστεύετε ότι πρέπει να επιβάλλεται σε αστυνομικά όργανα που βρίζουν διαδηλωτές;

Β.Π.: Αλλη ερώτηση.

Και πάντως, άλλο διαδηλωτής και άλλο καδρονοφόρος επελαύνων.

Ερμηνεία:Καλά τα κάνουν τα τσογλάνια! Εγώ να δείτε τι θα τα έκανα! (σσ:βλέπε παρακάτω απαντήσεις)




rodia blog: Κ. Πολύδωρα, γιατί εσείς, τον οποίο γνωρίζαμε ως έναν ευαίσθητο άνθρωπο των γραμμάτων, δείχνετε αυτό το τρομακτικό πρόσωπο;


Β.Π.: Με συγχωρείτε, δεν έχω βγάλει δόντια του δράκουλα ακόμη. Ούτε τριχωτό δέρμα του λύκου. Σας διαβεβαιώ.

Ελάτε να με δείτε από κοντά. Μη ζείτε άρρωστες φαντασιώσεις.

Ερμηνεία:Είδατε τι ποιητάκλα που είμαι; Φαντασία που έχω ο πούστης! Πού τις βρήκα και τις είπα αυτές τις μπαρούφες τώρα; Φτού μου!




rodia blog: Κ. Πολύδωρα, τι θα γίνει με την έκδοση των διαβατηρίων; Θα συνεχιστεί ακόμα για πολύ η ταλαιπωρία των πολιτών;

Β.Π.: Είχαμε πίεση. Νομίζω περάσαμε τον κάβο. Το πράγμα ισορροπεί. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω πως έχουμε, διαθέτουμε τα ασφαλέστερα διαβατήρια στον κόσμο.

Ερμηνεία:Καλά μωρέ πως κάνετε έτσι; Ωχού... (σσ:Εναλλακτικά:Καλά!)




nikolakisdiaselos blog: Κ. Πολύδωρα, ποια είναι η ηθικο-κοινωνική σχέση του αυταρχισμού και της ποίησης;

Β.Π.: Καμία. Δεν είμαι αυταρχικός. Αρα, μένω ποιητής.

Ερμηνεία:Ο αστυνομικός είναι όργανο. Το όργανο είναι μπουζούκι. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.




mantalena parianos blog: Κύριε Πολύδωρα, αν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. ένας υπουργός Δημ. Τάξης είχε εκφραστεί όπως εσείς 1) για τους γονείς εκείνου του 11χρονου διαδηλωτή, 2) για πολιτικά κόμματα _ όπως για τον Συνασπισμό, 3) με εκφράσεις έλλειψης ψυχραιμίας τού τύπου «θα τους δείρω εγώ ο ίδιος», πιστεύετε ότι θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη στη θέση που βρίσκεται ή μήπως θα όφειλε να είχε παραιτηθεί;


Β.Π.: Είσθε πολύ αυστηρός. Δεν με ενοχλεί η αυστηρότητά σας. Με ενοχλεί, όμως, η διαστρεβλωτική βάση των λόγων σας.

1) Ναι, έκανα κριτική για τους υποθετικούς γονείς που επιτρέπουν ή στέλνουν το ανήλικο παιδί τους στα συλλαλητήρια. Δεν είναι ανεκτό από μένα αυτό. Οταν τα πράγματα έδειξαν, απεκάλυψαν την τραγική κατάσταση, κανένας κριτικός λόγος δεν επιτρέπεται. Μόνον συμπόνια.

2) Δεν εννοούσα ποτέ τον Συνασπισμό ως έκνομο. Το είπα δημόσια στη Βουλή. Και ζήτησα συγγνώμη για το «lapsus linguae», «σφάλμα γλώσσας». Αν δεν το δέχεται αυτό ο ΣΥΝ, ας κρίνετε εσείς τι σημαίνει αυτό.

3) Η φράση σε ανεπίσημη (off the record) συζήτηση έλεγε: «Αν κάποιοι θέλουν σκηνικό αίματος, θα τους δείρω με τα ίδια μου τα χέρια». Η βαρύτητα πέφτει στην υπόθεση και μόνον «αν θέλουν σκηνικό αίματος». Αυτό ήθελα και θέλω να αποτραπεί. Αυτό ήθελα να τονίσω ως απευκταίο. Και μίλησα σαν δάσκαλος, παιδαγωγικά, όχι σαν τραμπούκος. Αυτό είναι εξόφθαλμα φανερό για κάθε καλοπροαίρετο.

Το δεύτερο μέρος του υποθετικού λόγου δεν έχει καμία βαρύτητα. Ούτε κινδύνευσε ποτέ κανείς από μια κάποια τέτοια δήλωση δική μου ή όποιου άλλου. Δεν προκαλείται «τρόμος ξυλοδαρμού».

Μη φοβάσθε. Ενδεια επιχειρημάτων αποκαλύπτεται σε βάρος όσων (και σε βάρος σας συνεπώς) επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα.

Ερμηνεία:Ωχ! Ρε συ αυτή είναι τσαούσα! Για να πετάξουμε το μπαλάκι αλλού! Έχουμε και λέμε:

1)Άρτσι-μπούρτσι και λουλά!

2)Άρτσι-μπούρτσι και λουλά!

3)Χμμ...Άρτσι-μπούρτσι και λουλά!

Να της την πώ και λίγο!




Γιώργος Μαργαρίτης blog: α) Αν κάποιος αστυνόμος χτυπούσε με κλομπ μία από τις κόρες σας, θα είχατε προβεί άμεσα σε όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται για να συλληφθεί ο αστυνόμος; β)ζητήσατε από τα κανάλια να σας δώσουν τα video τους για να βρείτε και να συλλάβετε τους κουκουλοφόρους. Εμείς, από τη μεριά μας, έχουμε τεράστιο υλικό από φωτογραφίες και video που καταδεικνύουν τις εγκληματικές ενέργειες των ΜΑΤ εις βάρος των φοιτητών. Αυτά δεν σας ενδιαφέρουν; Οι φωτογραφίες με τα κλομπ ανάποδα; Οι κλοτσιές των ΜΑΤ στα πρόσωπα και στα κεφάλια των φοιτητών; Οι χειροβομβίδες που έσκασαν λίγο πάνω από τα κεφάλια των φοιτητών και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα;


Β.Π.: α) Υποθέσεις που δηλούν το απραγματοποίητο. Και στηρίζονται σε λάθος βάση. Διότι ποτέ κανένας αστυφύλακας (και πάντως επί των ημερών μου) δεν χτύπησε ειρηνικό διαδηλωτή.

β) Δεν θα πρέπει να συλλαμβάνουμε τους κουκουλοφόρους; Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν αστυνόμο που βιαιοπραγεί. Δεν θρηνήσαμε θύματα χάρη στην υπομονή και προσοχή των αστυνομικών κατά κύριο λόγο.

Ερμηνεία:α)Σιγά μην αφήσω τις κόρες μου να πάνε σε διαδήλωση! Αφού κανονίζει ο μπαμπάκας τους για ότι θέλουνε, γιατί να πάνε σε διαδήλωση! Θα τις δείρω λέμε! (σσ:Δείτε παραπάνω απαντήσεις). Κι επίσης Lucy in the Sky of Diamonds. (σσ: ΠΟΛΥ όμως!!!)
β)Ξύλα φέρνεις;





παράλληλος blog: Υπουργέ επί της Δημοσίας Τάξεως, ένας Σαμουράι τι θα έπραττε στη θέση σας; Θα συνέχιζε να μάχεται.

Β.Π.: Οταν ένας Σαμουράι εύρισκε τον εαυτό του σε μεγάλες κακουχίες, με το σπαθί του στομωμένο από τη χρήση, το τόξο του τσακισμένο και τα βέλη του εξαντλημένα, εθεωρείτο δειλία να πεθάνει.

Αλλά με γενναιότητα που έφθανε εκείνη ενός Χριστιανού μάρτυρος ενεθάρρυνε τον εαυτό του απαγγέλλοντας έναν στίχο που έλεγε:

«Ελάτε, φοβερές λύπες και πόνοι, ελάτε και σωρευτείτε πάνω στη φορτωμένη πλάτη μου. Δεν θέλω να χάσω αυτή τη δοκιμασία. Να δω πόση δύναμη ακόμη μέσα μου μένει».

Αυτά λέει το «μπουσίντο», ο κώδικας των Σαμουράι."

Ερμηνεία: 免费在易搜搜做广告 当唐僧遇见了赵本山 国内外电影票房排行 打字就能建网站招商 (Σε ελεύθερη απόδοση:Γιάαααααααααααααααα, κίαΐ, σαγιονάρα, μιτσουμπίσι, κατάνα, ΝΙΝΤΖΑ!!!!)

Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Έιχε γίνει μια κίνηση, να μαζευτούν κάποιες ερωτήσεις σε αυτό το blog http://demasamere.blogspot.com/ και να δωθούν προς απάντηση στον Πολύδωρα. Ε λοιπόν ο Πολύδωρας απάντησε, (ο θεός να τις κάνει απαντήσεις δηλαδή) και βρίσκονται στο εν λόγω blog. Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα σχόλια που γίνονται. Ίσως και πιο ενδιαφέροντα απο τις απαντήσεις, που είναι στην ουσία μη-απαντήσεις και εν ολίγης αναμενόμενες και πολιτικάντικες. Καλή η κίνηση, αλλά πραγματικά μάταιη αν όσοι ενημερωθούμε για αυτήν δεν δράσουμε κιόλας ή δεν κάνουμε κτήμα στης συνείδησής μας ορισμένα συμπεράσματα που προκύπτουν απο όλη αυτήν την "κωμωδία"

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2007

ART HOUSE

Χθές πήγα art house, σε μια βραδυά που είχε αφιέρωμα στους james, ένα group με πολύ ωραία κομμάτια και μια έκθεση πινάκων με πολύ έντονα pixels, φτιαγμένους στον υπολογιστή προφανώς. Παρ'όλο που δεν μπόρεσα να δώ πολλούς, λόγω του πολύ κόσμου, όσους είδα μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντες, μάλιστα τα παιδιά που τους φτιάξανε, πουλούσανε και T-shirts με τα σχέδια πάνω. Καλή φάση! Μετά τις μπυρίτσες εκεί, έκανα τον ταξιτζή και πήγα μια φίλη, την Μαρία, μέχρι το σπίτι της και γύρισα να πάρω τον Παύλο απο ένα άλλο μαγαζί. Όπου τελικά κάτσαμε για άλλη μια μπυρίντζα, μετά πήγαμε για άλλα και τελικά γύρισα πάλι καλές 5 σπίτι. Το πρωί δουλειές στην τράπεζα, όπως επιβάλεται μετά την αγορά σπιτιού και πάλι καλά, μεσημέρι θα μαζευτούμε σπίτι να μας μαγειέψει η Μαρία. Τώρα περιμένω να έρθουνε, όσο το στομάχι γουργουρίζει ήδη λέμε!!! Περισσότερες λεπτομέριες αύριο για το φαί, αν δεν προκύψει κάτι άλλο σημαντικότερο!
ΥΓ1:Το μόνο κακό είναι οτι με τις δουλειές δεν μπόρεσα να πάω πορεία...
ΥΓ2:Φωτογραφίες θα ανεβάσω μόλις και εάν πάρω σχετική άδεια (γραφειοκρατία γαρ... :Ρ)

Τρίτη, Μαρτίου 27, 2007

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...

...για την αγορά σπιτιού υπογράψαμε χθές και πλέον έχουμε το δικόμας σπίτι στην Θεσσαλονίκη αλλά παράλληλα και το κεφάλι μας στον ντορβά (που λένε και στο χωριό μου) αφού πλέον θα έχουμε να αποληρώνουμε δάνειο... Τώρα αρχίζουνε και τρεχάματα, τύπου βρες μαστόρια, βρές υλικά κι άλλα όμορφα επίσης, όπως όλοι όσοι έχετε μπλέξει με αυτά ξέρετε. Κι όσοι δεν ξέρετε, θα σας ενημερώνω τακτικά. Προς το παρόν καλορύζικο, γερό να είναι και με το καλό να μπούμε!

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μυρίζω καλοκαίρι…


Μέσα στα νοικιασμένα δωμάτια, όταν ξυπνάμε το πρωί…


Στην έρημη παραλία που μας ανήκει για αυτό το πρωινό και μόνο…


Στο βλέμμα σου…


Στην θάλασσα και στον ουρανό…


Στον ατελείωτο δρόμο του ταξιδιού κάτω από τον ουρανό…


Στα μυστικά σοκάκια που ανακαλύπτουμε σε άγνωστα μικρά χωριά…


Στα καλοκαιρινά μας πάρτι, που χορεύουμε όλο το βράδυ…


Στην τρέλα μου…


Στο πάθος που με καίει…


Στο μπλε, αυτό το υπέροχο ατελείωτο μπλε…


Αλλά είμαι εδώ, μυρίζοντας καλοκαίρι…

Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007

CINE-ΠΡΟΤΑΣΗ





Απο τον Παύλο

Πρόταση:

Ghost Rider

Είχα καιρό να ευχαριστηθώ μια pop-corn movie τόσο πολύ! Τις περισσότερες φορές οι ταινίες τέτοιου είδους είναι πολύ χύμα με αποτέλεσμα να χάνεται η συνοχή και να βλέπουμε κάτι στο περίπου. Το Ghost Rider όμως εκτός απο του οτι είναι μεταφορά ήρωα απο κόμικ, είναι αρκετά προσεγμένο, μα καθόλου κουραστικό. O Nickolas Cage υποδύεται τον καταραμένο καβαλάρη, υποχείριο του διαβόλου, πολύ καλύτερα απ'όσο περίμενα, εκφράζοντας πετυχημένα την αμφιβολία και την σύγχυση του ήρωα στην αρχή. Απο εκεί και πέρα, η ποζεριά πάει σύννεφο, ακούγονται πολλές και καλές βρωμοροκιές και ο χαβαλές είναι εγγυημένος!
ΥΓ: Προσέξτα τον χαρακτρα του νεκροθάφτη, ο τύπος ΣΤΑΖΕΙ τέξας!!!

Αντιπρόταση:

Epic Movie

Δύο απο τους σεναριογράφους του Scary Movie γύρισαν το Date Movie και τώρα επιθστρέφουν με μια επικών διαστάσεων παρωδία. Να φανταστείτε οτι η ταινία ούτε καν προβλήθηκε στους κριτικούς κινηματογράφου της Αμερικής. Επική μούφα!

Και για την αντιγραφή
Θείος Άρης

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2007

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ


Υπάρχει μια πρωτοβουλία γονιών που μαζεύει υπογραφές αλλυλεγγύης και ενάντια στην κρατική καταστολή, που κυκλοφορεί στο internet. Υπ'αρχει μάλιστα και σχετικό blog εδώ. Το κείμενο που ακολουθεί είναι το κείμενο καταγγελίας που σύνταξε η πρωτοβουλία αυτή.


Εμείς,
που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ και ΜΑΘΗΤΩΝ, που το τελευταίο διάστημα χτυπιούνται και προπηλακίζονται από τους “πραιτοριανούς” του Πολύδωρα και τα ΜΜΕ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ:

· Σε κανένα αστυνομικό να σακατεύει τα παιδιά μας στα κρυφά ή φανερά
· Σε κανένα “ΜΕΓΓΕΛΕ” να τα ψεκάζει με απαγορευμένα – καρκινογόνα- χημικά, κάνοντας πειράματα με την υγεία τους για το παρόν και το μέλλον
· Σε κανένα φέρελπι, βολεμένο ή δοτό δημοσιογράφο της ιδιωτικής και κρατικής τηλεόρασης να τα φιμώνει, να τα συκοφαντεί και να τα προπηλακίζει, όταν, δήθεν στα πλαίσια της δημοκρατίας, τα καλούν να πουν τη γνώμη τους
· Σε κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα, να παίζει παιχνίδια πάνω στον αξιοπρεπή και συγκινητικό αγώνα τους για δημόσια δωρεάν παιδεία, για δουλειά, ελευθερία και εντέλει τη ζωή τους
· Σε καμιά κυβέρνηση, μιλώντας για αλήτες, φασίστες και κουκουλοφόρους, να συκοφαντεί και να υπονομεύει αυτά τα παιδιά που είναι η μόνη ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα σ΄ αυτόν τον τόπο.
Όλοι εμείς οι ΑΓΝΩΣΤΟΙ που υπηρετήσαμε και δουλεύουμε για να πληρώνουμε, σε μεγάλο μέρος, τη “δωρεάν παιδεία”, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να μιλάνε για βεβήλωση του ΑΓΝΩΣΤΟΥ στρατιώτη οι ΓΝΩΣΤΟΙ απαλλαγέντες και απόντες από κάθε εθνικό, κοινωνικό και ταξικό αγώνα.

Τέλος,
καλούμε, “χωρίς κουκούλες”, τον κάθε γονιό, με τη δημόσια αυτή υπογραφή του να δηλώσει απέναντι σ΄ όσους αποφάσισαν να σακατεύουν τα παιδιά του, επειδή τολμάνε να διεκδικούν τη ζωή τους και απέναντι σ΄ όσους πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα των παιδιών του για να κερδίσουν εκλογικούς ή πολιτικούς πόντους ότι:
Πάνω από τις εκτιμήσεις για τα “συντηρητικά” χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, υπερέχει και προϋπάρχει το ένστικτο της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ζωής του παιδιού του.
Δημητριάδης Δημήτρης , Χαραλαμπίδου Μάρθα , Ρηγόπουλος Γιώργος , Κατσίμπα Δάφνη , Νανακούδης Χαράλαμπος , Παράδα Αναστασία , Νικολαϊδης Κώστας , Νικολαϊδου Μαίρη , Χατζηκρανιώτης Αλέκος , Σπαϊα Σοφία , Βάγιας Νικος , Αγιακάτσικα Νίκη ,Νικολάου Κώστας , Ηλιοπούλου Χρυσούλα , Γρηγοριάδης Δημήτρης , Παπαδοπούλου Αναστασία , Γκόνης Διονύσης , Γκόνη Καλλιόπη , Τσακμάκης Γιάννης , Τεμουρτζίδης Δημήτρης , Μέντζος Απόστολος , Κανάρης Μανώλης , Βαλάση Δήμητρα , Τζανής Νίκος , Λεωνιδάκης Δημήτρης , Λεωνιδάκης Αναστάσιος , Τιμπλαλέξης Αχιλέας , Περχανίδου Καίτη , Πανδίρης Γιάννης Πανεπιστήμιο , Πανδίρη Αλέκα , Σουρμελάς Ηλίας , Μουλαδάκη Μαρία ΤΕΙ ,Ελένη Γκίκα , Σπύρος Καλογερόπουλος,Γιάννης Σχίζας


Η Πρωτοβουλία θα παραστεί στη 21 Μάρτη ,στη δίκη των άδικα συλληφθέντων φοιτητών στη Πορεία 8 Μάρτη.

Θα συμμετάσχει στη Πορεία 22 Μάρτη στην Αθήνα ενάντια στον αντισυνταγματικό νόμο-πλαίσιο


Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε όλους τους γονείς που θέλουν να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους , για συλλογή υπογραφών και πληροφορίες επικοινωνείτε :

Μπάμπη Νανακούδη 2310 349500
nanakoudis@yahoo.gr
Δημήτρη Δημητριάδη 2310 859315Γιώργο Ρηγόπουλο 2310 905861
Ελένη Γκίκα 6946081251 kalel@ath.forthnet.gr


Σήμερα πορεία αλλυλεγγύης και ενάντια στην καταστολή, που δεχόμαστε εμείς οι φοιτητές, γιατί διαμαρτυρώμαστε ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο.

Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Από μια πορεία αλλυλεγγύης για τους 61 συλληφθέντες απο την πορεία της 8 Μάρτη, όπου είδαμε το πόσο ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές. Πολύ καλή η κίνηση των παιδιών και πολύ συμβολική!

ΥΓ: Το μήνημα που είναι γραμμένο: Καμμία δίωξη στους 61

Σάββατο, Μαρτίου 17, 2007

CINE-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Απο τον Παύλο:

9ος χρόνος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πλέον είναι θεσμός. Το δεύτερο σημαντικότερο της πόλης και ένα πιο τα πιο ξεχωριστά της Ελλάδας. Για άλλη μια φορά με πολλές ενότητες, όπου ο καθένας μπορεί να βρει κάτι το ενδιαφέρον. Το κεντρικό αφιέρωμα λέγεται Κλονισμένη Αθωότητα, έχοντας θέμα τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα τα μη προνομιούχα.
Ακόμα υπάρχουν οι ενότητες: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κοινωνία και Περιβάλλον, Ανθρώπινες Διαδρομές, Η Καταγραφή της Μνήμης, Όψεις του Κόσμου, ενώ δεν λείπουν και τα αφιερώματα σε δημιουργούς του ανεξάρτητου Αμερικάνικου κινηματογράφου, όπως η Barbara Kopple, Jon Alpet, Julia Reichert και Steven Bognar.
Όσοι νομίζουν ότι το σινεμά είναι μόνο διασκέδαση, ας νοικιάσουν για 3η φορά το Scary Movie… Οι υπόλοιποι σπεύσατε.

Η σελίδα του Φεστιβάλ:
http://www.filmfestival.gr/
http://www.filmfestival.gr/docfestival/2007/

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2007

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΠΟΓΙΑ;



Απο την πορεία της Δευτέρας, στο στενό που ανεβαίνει δίπλα απο το Τουρκικό προξενείο, κάθεται ο αρχηγός μιας διμοιρίας ΜΑΤ, η οποία βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Στο τέλος της πορείας, δυο παιδιά, πετάνε στον μπάτσο σακούλες με κόκκινη μπογιά, περισσότερο χαβαλετζίδικα παρά σαν αντίποινα για τα έκτροπα που γίνανε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Και η απάντηση του μπάτσου; Φαίνεται στις φωτογραφίες. Κι αυτή η χειροβομβίδα ληγμένη, εννοείται... Και στο καπάκι, φωνάζει και την διμοιρία, να έρθει, βλέπεις το γουρούνι, αφού έκανε την βλακεία, μετά σκέφτηκε οτι είναι μόνο του κι άρχισε να ιδρώνει απο τον φόβο μήπως γυρίσει όλη η πορεία και τον σαπακιάσει...

Τρίτη, Μαρτίου 13, 2007

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΛΑΜΠΑ


Επειδή τελευταία άκουσα μερικά καλά, αυτής της κατηγορίας, είπα να τα μοιραστώ μαζί σας κι αρχίζω από τα σχετικά με την πολιτική:

Πόσοι αναρχικοί χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
‘Η λάμπα δεν αλλάζει. ΣΠΑΕΙ!’

Πόσοι αναρχικοί χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
‘Δεν φταίει η λάμπα, το σύστημα φταίει!’

Πόσοι κνίτες χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
Πέντε. Ο ένας βιδώνει την λάμπα και οι άλλοι 4 είναι περιφρούρηση.

Πόσοι κνίτες χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
Τρεις: Ο ένας βιδώνει την λάμπα, ο άλλος συντονίζει και ο τελευταίος καθοδηγεί.

Πόσοι ψυχολόγοι χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
Κανένας! Η λάμπα θα αλλάξει μόνη της όταν νοιώσει έτοιμη.

Πόσοι Ιρλανδοί χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
1001! Ο ένας κρατάει την λάμπα και οι άλλοι πίνουν μέχρι να αρχίσει να γυρνάει το δωμάτιο.

Πόσοι κιθαρίστες χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
101! Ένας την βιδώνει και οι άλλοι εκατό λένε: ‘Εγώ θα το έκανα καλύτερα!’

Πόσοι κιθαρίστες country χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
Δύο. Ο ένας αλλάζει την λάμπα κι ο άλλος τραγουδάει για την παλιά καλή λάμπα..

Πόσοι τεχνικοί υπολογιστών χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
‘Δεν γίνεται! Πρέπει να αναβαθμίσεις το σπίτι σου!’

Πόσες μελαχρινές χρειάζονται για να βιδώσουν μια λάμπα;
Πέντε, αλλά και με τέσσερις κάτι γίνεται!

Πόσες γυναίκες με περίοδο χρειάζονται να αλλάξουν μια λάμπα;
‘Πέντε’
‘Γιατί’
‘Γιατί έτσι!’ (με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος και με μούτρα!)

Κυριακή, Μαρτίου 11, 2007

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Μια φωτογραφία, κάπως σχετική με τα όσα γίνονται με την καταστολή στην Αθήνα. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! Και πλέον το θέμα έχει ξεφύγει πια απο τα φοιτητικά αιτήματα. Μιλάμε για άγρια καταστολή, σε περίοδο "δημοκρατίας"... ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ!

Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2007

CINE-ΠΡΟΤΑΣΗ





Απο τον Παύλο

Πρόταση:

300

Επιτέλους έφτασε η ώρα! Η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς (τι κλισέ!) για την χώρα μας προβάλλεται από χθες. Οι 300 έχουν πολύ δυνατά σημεία, αλλά και χτυπητές αδυναμίες. Ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα:
Η ταινία είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε στούντιο με αποτέλεσμα τα σκηνικά και τα εφέ να κυριαρχούν. Εκπληκτικές εικόνες που δύσκολα (αν όχι απίθανα) να επιτευχθούν χωρίς την υψηλή τεχνολογία. Πανδαισία χρωμάτων, εξαιρετική φωτογραφία και μάχες που μπορείς να «μυρίσεις» το αίμα και τον ιδρώτα! Η ιστορία δεν βαλτώνει σε κανένα σημείο, γι’αυτό και μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το επικό soundtrack και η λυρικότητα του λόγου σε βάζουν για τα καλά στο πνεύμα της εποχής.
Τα κακά νέα είναι οι υπερβολές. Οι οποίες δίνουν έναν πιο μυθολογικό τόνο στην ταινία απ’όσο πρέπει. Για παράδειγμα το γεγονός ότι οι Πέρσες χρησιμοποιούσανε παραμορφωμένους ανθρώπους στις πρώτες γραμμές για να τρομάζουν τους αντιπάλους και να ρίχνουν το ηθικό τους, είναι αλήθεια, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που δείχνει η ταινία. Οι «αθάνατοι» ήταν επίλεκτοι στρατιώτες κι όχι απόκοσμα πλάσματα. Ενώ ο Εφιάλτης δεν ήτανε… Κουασιμόδος. Η όλη ιστορία είναι για τον ηρωισμό και την θυσία των 300. Το ξέρουμε! Αλλά ο σκηνοθέτης επιμένει να το θυμίζει συνεχώς. Υπήρχαν τρόποι να δοθεί περισσότερο αυτό χωρίς να κουράσει και μάλιστα με λίγη ιστορική ανακρίβεια ακόμη. Τα παρασκήνια της μάχης, πίσω στην Σπάρτη, με την βασίλισσα είναι αρκετό έως αχρείαστο θα έλεγα. Τέλος πιστεύω ότι κάπου μπερδεύεται το όλο θέμα της ανδρείας και του ηρωισμού με την αγάπη, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται κάπως.
Γενικά είναι μια εκδοχή που πρέπει να θυμίσω ότι βασίζεται στο κόμικ του Frank Miller (δημιουργού του Sin City), χωρίς ιδιαίτερη ιστορική ανακρίβεια αλλά σίγουρα πιο ζωντανή από τις απόμακρες εκδοχές στυλ Τροίας. Για αυτούς που θέλουν κάτι πιο ορθολογικό, μπορούν να δουν την ταινία από την οποία εμπνεύστηκε το κόμικ του ο Frank Miller, The 300 Spartans (ο Λέων της Σπάρτης) του 1962.

ΥΓ: Για τους εξυπνάκηδες που είπανε ότι οι Σπαρτιάτες είναι σαν «μποντιμπιλντεράδες» στην ταινία, έχω να πω ότι έτσι ήταν κι ακόμα καλύτερα! Στην ταινία βλέπουμε πολύ σωστά το πόσο δοσμένοι ήτανε οι Σπαρτιάτες στην στρατιωτική τέχνη αλλά και στις πολεμικές αρετές, όπως κ κώδικας τιμής, η αυτοθυσία και η χαρά να πέσουν στην μάχη. Απόλυτα ακριβές ιστορικά σε αυτό το κομμάτι.


Εναλλακτική πρόταση:



Φεστιβάλ Ισλανδικού κινηματογράφου στο Ολύμπιον, 8-14 Μαρτίου.

Και για την αντιγραφή
Θείος Άρης

Τρίτη, Μαρτίου 06, 2007

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΧΩΡΑΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ


Η Κριστιάνια είναι ένας χώρος στο κέντρο της Κοπενχάγης στην Δανία, όπου είχε μαζευτεί κόσμος, ο οποίος ήθελε να ζήσει λίγο διαφορετικά απο την ζωή που ορίζουν οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και το lifestyle. Αντιγράφοντας απο αυτό το site: Η Κριστιάνια είναι μια ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη πόλη 34 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της Κοπεγχάγης που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1971, όταν νεαροί περιθωριακοί κατέλαβαν τη συνοικία για να λύσουν το πρόβλημα στέγης και να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον με πολύ πράσινο για να παίζουν τα παιδιά τους. Ο χώρος αυτό όμως, πωλήθηκε (νομίζω στην εκκλησία κιόλας αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος) και τελικά η αστυνομία, μπήκε μέσα και έβγαλε κόσμο έξω, με την γνωστή αβρότητα που διακρίνει την αστυνομία σε όλον τον κόσμο. Βεβαίως και γίνανε πορείες διαμαρτυρίας, επισόδεια κτλ

Περισσότερα νέα και πληροφορίες εδώ

Το site της Κριστιάνια
Στείλτε mail διαμαρτυρίας στον Δανό πρωθυπουργό

Κι εγώ αναρωτιέμαι:Αν θέλεις να ζήσεις διαφορετικά απ'ότι έχουνε αποφασίσει οι πολλοί, που πρέπει να πας; Που μπορείς να είσαι ήσυχος οτι δεν θα σε διώξουνε; Μήπως τελικά έχουνε κάνει όλητην γη μια μεγάλη φυλακή για όσους είναι διαφορετικοί;
Στην φωτογραφία ένα απο τα "οικοδομικά τετράγωνα" της Κριστιάνια.

Κι ένα βίνεο, για άλλο θέμα που θα γράψω σχετικά σύντομα.

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2007

ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


Ο καιρός τις τελευταίες μέρες είναι υπέροχος. Έχει ζέστη και ήλιο λες και είναι Απρίλης κι όχι Μάρτης, που συνήθως έχει τις παραξενιές του. Και βέβαια το μόνο που θέλεις να κάνεις, είναι να αράζεις στον ήλιο και να απολαμβάνεις την ζέστη με φίλους. Έτσι αφού έκανα κάποιες δουλειές που έπρεπε το πρωί, πήγα για καφέ με έναν φίλο στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Ωράια λιακάδα, ωραίος κόσμος, ήρεμα κι ωραία... Γενικά είναι όμορφα εκεί, με ωραία περατζάδα, χώρια που μου θυμίζει και τα εφηβικά ομυ χρόνια, όταν εκεί ήταν σχεδόν το μοναδικό μέρος στο οποίο πηγαίναμε για καφέ.

Σάββατο, Μαρτίου 03, 2007

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ


Σήμερα πήγα να δω τον πατέρα μου, στο Μελισσοχώρι και να φάμε παρέα για μεσημέρι. Φάγαμε γαύρο με πράσινες πιπεριές στο τηγάνι, ζυμωτό ψωμί, μπρόκολο σαλάτα και σουπιές με σάλτσα. Ωραία ήτανε, παρ’όλο που δεν είμαι και πολύ λάτρης των θαλασσινών. Κατά τ’άλλα, του είπα να μου κάνει την ασφάλεια για την βέσπα μου και από βδομάδα πάω να αγοράσω κράνος. Έχω ψάξει ήδη και βρήκα ένα πολύ ωραίο, μαύρο ματ και σπαστό, σκέτο λουκούμι. Και μάλιστα έχει ύφασμα στο σαγόνι, που σχεδόν κλείνει μέχρι τον λαιμό. Μια χαρά και για μια στοιχειώδη προστασία από τυχών δακρυγόνα. Στην φωτογραφία φαίνεται η θέα που έχει το σπίτι του πατέρα μου. Όποτε πάει διακοπές το καλοκαίρι, μαντέψτε που την βγάζω ;)

Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2007

ΠΕΡΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΕΙΝΩΝ


Επειδή πολλά λέγονται τελευταία σχετικά με τους βανδαλισμούς στις πορείες, το κατά πόσο αυτές βοηθούνε ή όχι το φοιτητικό κίνημα αλλά κυρίως η επίρριψη ευθυνών στους φοιτητές για τα επεισόδια αυτά είπα να γράψω κάποια πράγματα σχετικά με αυτό. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Αυτοί που πετάνε μπουκάλια αντιδρούν ενάντια σε ένα σύστημα, το οποίο, χωρίς αμφιβολία, είναι άδικο. Όσο λάθος κι αν είναι, ενδεχομένως, ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούνε, άλλο τόσο σωστοί είναι και οι λόγοι που αντιδρούν. Επίσης πολλά μπορούν να ειπωθούν και για το κατά πόσο το κάνουνε στις πλάτες του φοιτητικού, αλλά και κάθε άλλου είδους κινήματος (με την λέξη αυτή έχω πρόβλημα, σοβαρά μιλάω…). Το θέμα είναι ότι αυτοί, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο το σύστημα είναι άδικο και είναι ανεξάρτητοι από οποιοδήποτε κίνημα που διεκδικεί τα δικαιώματά του. Από εκεί και πέρα οι φοιτητές έχουνε τις εξής επιλογές: Είτε να τους διώξουνε με βία από τις κινητοποιήσεις τους, είτε να τους ανεχτούνε.


Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτό που γίνεται τώρα και δεν θα αναλύσω παραπάνω, διότι τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη.
Η πρώτη περίπτωση όμως, εμπεριέχει αρκετά προβλήματα. Κατ’αρχήν για να διωχθούν από τις πορείες, πρέπει να ασκηθεί βία εναντίων τους, διότι αν καταλαβαίνανε ότι ζημιώνουν το κίνημα, θα έφευγαν από μόνοι τους. Αυτό σημαίνει ότι οι φασαρίες τελικά δεν θα αποφευχθούν, επεισόδια θα γίνουν και πάλι, οι μπάτσοι θα βρούνε αφορμή για να ορμήξουν στην πορεία χτυπώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο, και τα κανάλια θα δείχνουν πάλι τα δικά τους. Επίσης, όταν εμείς δεχόμαστε την καταστολή και την κατακρίνουμε, με ποιο δικαίωμα θα την ασκήσουμε σε άλλους, προκαταβολικά; Γιατί αν την ασκήσουμε αφού γίνει κάτι, δεν θα υπάρχει πια νόημα, αφού το κακό θα έχει γίνει ήδη. Δηλαδή να γίνουμε μπάτσοι στην θέση των μπάτσων; Υποτίθεται ότι ακριβώς αυτήν την πραγματικότητα θέλουμε να ανατρέψουμε. Τελικώς θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, αφού φασαρίες θα έχουν γίνει, έτσι κι αλλιώς και τα ΜΜΕ κάθε άλλο παρά αντικειμενικά θα είναι και θα έχουμε την ευθύνη ότι ασκήσαμε καταστολή σε ανθρώπους που στο κάτω κάτω αντιδρούνε για τους ίδιους λόγους με εμάς, απλώς με λάθος, ίσως τρόπο. Κι εν πάση περιπτώσει, προσωπικά, αν είναι να δαρθώ μα κάποιους, προτιμώ να δαρθώ με τις δυνάμεις καταστολής για να σπάσω τι κόκκινες γραμμές που μου βάζουν και δεν μ’αφήνουν να διαμαρτυρηθώ και να διαδηλώσω, όπου θέλω, παρά με κάποιον που κατεβαίνει μαζί μου στην πορεία.


Επιπλέον, το να τους αντιμετωπίζουμε εμείς, είναι προβληματικό, διότι ουσιαστικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα για τα οποία δεν είμαστε εμείς υπαίτιοι. Η κοινωνία είναι άδικη, αυτή οδηγεί νέους σε τέτοιες αντιδράσεις, εμείς γιατί θα πρέπει να μπλεχτούμε σε αυτό το θέμα; Άσε που ήδη μπλεκόμαστε, ακριβώς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να λύσουμε το πρόβλημα, κάνοντας την κοινωνία πιο δίκαιη, όσο μπορούμε εν πάση περιπτώσει.
Αν θέλουνε να εξαλειφθούνε τα προβλήματα τέτοιου είδους, να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και να φτιάξουνε μια δίκαιη κοινωνία. Και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα. Και χωρίς τέτοια προβλήματα. Όσο υπάρχει η αδικία, θα υπάρχουν κι αυτοί σαν φυσικό επακόλουθο. Το να αναλύουμε και κυρίως το να αποπροσανατολίζουμε την κουβέντα από το κυρίως θέμα, το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Παιδεία, είναι λάθος, διότι απλά είναι δύο διαφορετικά προβλήματα, τα οποία απλώς τυχαίνει να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο και χρόνο, δηλαδή στις διαδηλώσεις.


Εκτός αυτού είναι κι ένα άλλο ζήτημα το ποιοι πετάνε τα μπουκάλια. Είναι οι ιδεολόγοι, απλοί χουλιγκάνοι και βεβαίως βεβαίως, οι αγαπητοί μας ασφαλίτες με τις κουκούλες, αλλιώς γνωστοί και σαν ζαρντινιέρες. Για τους δύο πρώτους μάλλον ισχύουν όσα γράφηκαν πιο πάνω, για τους δε τελευταίους, ε, τι να πούμε, το παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι οι φοιτητές είμαστε σε ένα αδιέξοδο, καθώς από την μία ούτε να κινηθούμε εναντίων των «ταραξιών» πρέπει, αλλά ούτε και θα έχει νόημα στην τελική κατά την γνώμη μου κι από την άλλη η ύπαρξη αυτών δίνει πατήματα για λάσπη και αποπροσανατολισμό από τα ΜΜΕ. Και κατά την γνώμη μου, η μοναδική σοβαρή και ακέραιη λύση που μπορούμε να δώσουμε, είναι η αντιπληροφόρηση στον κόσμο. Να τους δώσουμε να δούνε την δική μας οπτική γωνία. Και μέσα στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης, εντάσσεται και το παρόν κείμενο.

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

CINE-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ





Απο τον Παύλο

Πρόταση:

The Good seepherd

Με κάποια επιφύλαξη θα προτίνω αυτό το πολιτικό θρίλερ, που ασχολείται με την ίδρυση και την δράση της CIA. Ο Robert de Niro, που μελετούσε το θέμα για πολλά χρόνια, σκηνοθετέι και παίζει σε μια ιστορία η οποία κινείται επίμονα γύρω απο τον πρωταγωνιστή της, Mat Deimon, ο οποίος ανταποκρίνεται άψογα στον ρόλο. Βέβαια ο φίλος μου ο Robert μας δείχνει περισσότερο απο όσο θα έπρεπε τον κόσμο του ήρωα χωρίς να μένειπίσω σε καμμία περίπτωση το βασικό θέμα, που ιντριγκάρει επιτυχώς. Γι'αυτό και η ταινία διαρκεί σχεδόν 3 ώρες... Το μύνημα που μου άφησε η ταινία ήταν οτι η CIA δρα με πολλούς αθέμιτους, ας πούμε, τρόπους αλλά χρειάζεται η ύπαρξή της. Α και οτι η CIA ξεζουμίζει τα παιδιά της, ή "η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη". Διαλέξτε όποιο σας ταιριάζει. Παίζουν ακόμα η Angelina Jolie (σε έναν άχαρο ρόλο), Alec Baldwin, William Hurt και John Turturro

Αντιπρόταση:

Music and Lyrics

Ξεπεσμένο μέλος συγκροτήματος εποχής και στυλ WHAM, προσπαθεί την σήμερον ημέρα να ξαναγράψει κάτι της προκοπής αλλά δεν... Ώσπου η κοπελίτσα που του καθαρίζει το σπίτι και είναι πρώη fan (αλλά ούτε αυτή δεν τον έχει αναγνωρίσει στην αρχή, φαντάσου...) δείχνει να έχει έμπνευση. Φυσικά ξανακάνουν μεγάλες επιτυχίες και τα φτιάχνουν και κλισέ, κλισέ, κλισέ!!! Άλλη μια ρομαντική κομεντί, που σου αφήνει ένα ηλίθιο χαμόγελο και μια δήθεν αισιοδοξία. Με τον μέτρ του είδους Hugh Grant και Drew Barrymore.

Και για την αντιγραφή
Θείος Άρης