Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

ΠΟΡΕΙΑ...



...και δακρυγόνα βεβαίως βεβαίως! Χθές πήγα στην πορεία που γινότανε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, όπου μερικοί σύλλογοι είχανε πάρει απόφαση να μπούν μέσα στο υπουργείο να δώσουνε τα ψηφίσματά τους στον υπουργό, κάτι το οποίο εφενός μεν είναι δικαίωμα των πολιτών αφετέρου είναι υποχρέωση των κυβερνόντων σε μια δημοκρατία. Και βέβαια μαντέψτε, οι πύλες ήτανε κλειστές και δεν τις ανοίγανε παρά το οτι τους το ζητήσαμε αρκετές φορές. Δηλαδή τους κερατάδες, τους ψηφίζουμε, τους πληρώνουμε, τους βάζουμε μέσα στα υπουργεία να νομοθετούν και να καθορίζουν τις ζωές μας και όταν κάνουνε μια μαλακία και θέλουμε να τους παραθέσουμε τις αποφάσεις των συλλόγων μας και γενικότερα την άποψή μας, μας κλείνουν τον δρόμο, ως άλλοι μεσαιωνικοί φεουδάρχες. Και βεβαίως σε πιάνει δικαιολογημένα τέτοια λύσα που δεν θέλεις πια απλώς να μπείς στο υπουργείο να δώσεις ψήφισμα αλλά να επαναστατήσεις. Τελικώς ο κόσμος άρχισε να κουνάει την πόρτα, μέχρι που έσπασε μετά απο κάνα 30λεπτο κούνημα. Όλη αυτήν την ώρα ούτε ένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε να μας σταματήσει για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά με το που μπήκαμε μέσα στο προαύλιο, και παραταχθήκαμε ήρεμοι, μέχρι να μαζευτεί η επιτροπή που θα πήγαινε τις αποφάσεις συλλόγων στον υπουργό, εμφανίστικαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες πέταξαν δακρυγόνα και μας έδιωξαν από το υπουργείο. Με δυο λόγια, χεστήκανε για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας που τόσες πολλές φορές επικαλούνται. Ο μόνος σκοπός των αστυνομικών τελικά είναι αυτή που λέει και το σύνθημα 'Και για να μη ξεχνάτε ποια είναι η δουλειά σας, σκυλιά φυλάτε τ'αφέντικά σας'.

3 Comments:

At 9:41 μ.μ., Ιανουαρίου 11, 2007, Blogger iris said...

βλέπω από πορεία σε πορεία είμαστε. Για το ρημάδι το πτυχίο πότε θα κάτσεις να διαβάσεις; :)

 
At 1:29 μ.μ., Ιανουαρίου 20, 2007, Anonymous Ανώνυμος said...

idiwtikh perithalpsh yparxei , idiwtikh prwtovathmia kai defterovathmia ekpaidefsh yparxei , giati na mhn yparxei kai tritovathmiagia na mpei mia taksh sta mpourdelopanepisthmia mas pou gia na paroume ptyxio mas vgazoun thn pisth! Eleos file, vale myalo kai parata ta pseftosyndikalistika !

Ektwras Doukas

 
At 11:39 μ.μ., Ιανουαρίου 20, 2007, Blogger Uncle Aris said...

Γιατί ρε φίλε Έκτωρα, δεν εμπιστεύομαι αυτές τις κυβερνήσεις οτι θα θεμσοθετήσουνε τίποτε καλό. Άσε που έχουμε δεί πως λειτουργούν οι εταιρίες, είδαμε και τους μηχανισμούς ελέγχου (βλέπε επιτροπή ανταγωνισμού) πώς λειτουργούνε. Άλλωστε αυτοί που τόσο καιρό αδυνατούνε να βάλουνε σε τάξη κάτι του οποίου είναι υπεύθυνοι, ποιά φερεγγυότητα δίνουνε; Ποιός θα με εξασφαλίσει εμένα οτι όλα θα είναι όπως πρέπει όταν υπάρχει πελατιακή σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών (και κατ'επέκταση όσο πιο επιφανής και πλούσιος ο πολίτης, τόσο πιο στενή η σχέση); Ή μήπως πιστεύεις οτι θα μπορεί ο κάθε μικρομεσσαίος να ανοίγει ιδιωτικό πανεπηστήμιο; Ιδιωτικές κλινικές υπάρχουνε αλλά τα σοβαρά περιστατικά πάλι στα δημόσια τα στέλνουνε χωρίς να έχει σε καμμία περίπτωση βελτιωθεί η κατάσταση στα δημόσια. Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν λέω οτι τα υπάρχοντα δημόσια πανεπηστήμια είναι καλά, απλώς δεν υπάρχει καμμία φερεγγυότητα απο την μεριά του κράτους. Ας λειτουργήσουν πρώτα μερικά πράγματα όπως πρέπει και μετά συζητάμε και για τέτοιου είδους τομές, αν αυτές χρειάζονται. Μέχρι τότε, απλώς ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ οτι τα ιδιωτικά θα λειτουργήσουν υπέρ της κοινωνίας, ίσα ίσα είμαι πεπισμένος για το αντίθετο.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home