Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

BERLIN

Σαν το berlin, δεν έχει... Είναι κάποια bar, τα οποία, όσα χρόνια κι αν περάσουνε, όσο κι αν αλλάξουνε, όσο κι αν 'πέσουνε' παραμένουν διαχρονικές αξίες. Διότι έχουνε χαρακτήρα και επίσης έχεις περάσει τόσα πολλά βράδια εκεί, έχεις γνωρίσει τόσες πολλές καταστάσεις και άτομα εκεί, που όπως και να το κάνουμε, γίνονται πολύτιμα και cult. Κι ένα τέτοιο bar είναι και το berlin. Απο τα παλιότερα, αν όχι το παλιότερο bar της πόλης, λειτουργεί απο τα 70s αν δεν κάνω λάθος, όταν όλα τα άλλο bar κλείνουν, το berlin παραμένει ανοιχτό και όλος ο κόσμος μαζεύεται εκεί. Έτσι και χθές, αφού κλείσαμε τα μαγαζιά στο μπιτ παζάρ, περάσαμε για 2-3 γύρες σφηνάκια απο άλλο bar, κλείσαμε ακόμα ένα κι ενώ είχαμε όρεξη για συνέχεια, όλα τα μαγαζιά κλείνανε ή ήτανε ήδη κλειστά. Και τελικά περάσαμε απο το berlin, το οποίο ήτανε σχεδόν γεμάτο. Σίγουρα όχι όπως τις παλιές καλές εποχές, όπου γινότανε της κακομοίρας και βεβαίως ο κόσμος ήτανε πολύ underground, αλλά σχεδόν σαν εκείνες τις εποχές. Ωραίες θύμησες...Καλή μουσική, γνωστός κόσμος και πάνω απ'όλα εκείνη η αίσθηση και η νοσταλγία για τις παλιότερες εποχές του berlin. Πραγματικά είχα πολύ καιρό να συγκινηθώ απο την επίσκεψή μου σε κάποιο bar...

3 Comments:

At 7:46 μ.μ., Απριλίου 24, 2007, Anonymous Ανώνυμος said...

το berlin κακά τα ψέματα, δεν είναι πλέον κανένα τρομερό μπαράκι...έχει όμως αυτό που είπες.."αφού κλείσαμε τα μαγαζιά στο μπιτ παζάρ, περάσαμε για 2-3 γύρες σφηνάκια απο άλλο bar, κλείσαμε ακόμα ένα κι ενώ είχαμε όρεξη για συνέχεια, όλα τα μαγαζιά κλείνανε ή ήτανε ήδη κλειστά. Και τελικά περάσαμε από το berlin, το οποίο ήτανε σχεδόν γεμάτο." Είναι το καλύτερο μέρος να κλείσεις την βραδιά σου αναμφισβήτητα...αν και πλέον ο κόσμος που μαζεύει δεν είναι και πολύ underground..

 
At 1:43 π.μ., Απριλίου 25, 2007, Blogger Uncle Aris said...

Τρομερό δεν είναι, είναι όμως μυθικό. Κι επίσης, όντως δεν μαζεύει πλέον τον κόσμο που μάζευε (και που προσωπικά προτιμούσα), ούτε είναι τόσο καλό γενικότερα όσο παλιά, αλλά δεν παύει να παραμένει πολύ καλύτερο απο τα περισσότερα που υπάρχουν κι ανοίξανε τελευταία. Και στο κάτω κάτω, κάθε bar έχει περιόδους που είναι στα πάνω του και περιόδους που είναι στα κάτω του. Ειδικά αν σκευτείς ένα bar με την ηλικία του berlin. Respect σε κάθε περίπτωση νομίζω.

 
At 1:47 π.μ., Απριλίου 25, 2007, Blogger Uncle Aris said...

Μάλλον είναι σαν κάποιες πρώην, που παρ'όλο που δεν υπάρχει το ίδιο πάθος μεταξύ σας, πάντα θα γυρνάς εκεί που και που, είτε για ξεπέτες ορισμένες φορές, είτε επειδή παροδικά ξαναφούντωσε κάτι απο τα παλιά, είτε για διάφορους άλλος λόγους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home