Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2006

CINE-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Απο τον Παύλο

Πρόταση:

The Black Dahlia

Τέσσερα χρόνια μετά το Femme Fatal ο Brian de Palma μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το best-seller του James Elroy. Ωστόσο η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Διαδραματίζεται στο μεσοπολεμικό L.A. όπου δύο πρώην μπόξερ, νυν ντεντέκτιβ ερευνούν την φρικαλέα δολοφονία μιας νεαρής, φιλόδοξης, σταρλετίτσας. Μέσα απο όλη την υπόθεση θα δούμε τους πρωταγωνιστές να αλλάζουν, καθώς βουλιάζουν σε έναν κόσμο κυνικό κι αδίστακτο, όπου τα πάντα γίνονται με άπληστα κίνητρα. Ένα κλασικό φίλμ νουάρ που σαγηνεύει με την ατμόσφαιρά του και κυρίως είναι πολύ 'ειλικρινές' απέναντι στον θεατή.

Αντιπρόταση:

Step Up

Ένας μάλλον ατίθασος νεαρός υποχρεώνεται σε κοινωνική εργασία για τις ζημιές του. Η συγκυρία θα τον κάνει να καταλάβει οτι ο χορός είναι αυτό που τον εκφράζει και η όμορφη μαθήτρια-δασκάλα του αυτόπου τον ελκύει. Αρκετές ταινίες έχουν ασχοληθεί με τον χορό, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες αποτυγχάνουν οικτρά. Μόνη (πρόσφατη) εξαίρεση το Billy Eliot.

Και για την αντιγραφή
Θείος Άρης

2 Comments:

At 1:28 π.μ., Οκτωβρίου 06, 2006, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

"Ο Δρομος για το Γκουανταναμο" ειναι η προταση της εβδομαδας.Μια ταινια-γροθια στο στομαχι-για την Αμερικανικη Κυβερνηση και για οσους ειναι συνυπευθυνοι στο εγκλημα,μαζι τους και η Ελλαδα.
"Η Μαυρη Νταλια" δεν ειναι τιποτε παραπανω απο μια κλασσικη Αμερικανια εποχης που αξιζει να την δεις μονο σε dvd,αλλα και εκει στο γρηγορο...
Τις ειδα και τις δυο,γι'αυτο το αναφερω.

 
At 3:55 μ.μ., Οκτωβρίου 06, 2006, Blogger Uncle Aris said...

Νομίζω κι εγώ οτι αν θα πρότεινα κάτι προσωπικά θα ήτανε η ταινία 'Ο Δρομος για το Γκουανταναμο' άσε που δεν είμαι και κανένας μεγάλος φαν των φίλμ νουάρ, ειδικά τώρα που είναι περίοδος ισχνών αγελάδων... Αλλά όπως είπαμε αυτά είναι απόψεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home