Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2006

CINE-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Σήμερα θα σας παρουσιάσω τον φίλο μου τον Παύλο, ο οποίος κάθε εβδομάδα (ελπίζω!) θα κάνει μια πρόταση και μια αντιπρόταση για τις νέες ταινίες που θα βγαίνουνε κάθε εβδομάδα στους κινηματογράφους. Βεβαίως η κρίση του είναι υποκειμενική, όπως του κάθε ανθρώπου και αποτελούν προτάσεις κι όχι κριτική ταινιών. Ο καθένας έχει το δικό του πρίσμα και δική του οπτική γωνία κι απλώς εδώ παρουσιάζεται μια απο τις πολλές που υπάρχουνε. Οπότε θα παρακαλούσα εκ των προταίρων να μην υπάρξουνε κακεντρεχή σχόλια, η παρουσίαση των διαφορετικών οπτικών γωνιών είναι δεκτή, αλλά όχι και η κακεντρέχεια. Πάνω απ'όλα, όπως λέει κι ο ίδιος, δεν θέλει να θεωρηθεί κριτικός κινηματογράφου. Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει εμένα για την παραχώρηση του χώρου, την μητέρα του, τον πατέρα του κι άλλους ακόμα αλλά κόβονται όλοι πλην εμού! :Ρ Και ξενικάμε με την πρόταση και αντιπρόταση αυτής της εβδομάδας.

Πρόταση (όπως ακριβώς μου τα γράφει ο Παύλος):

Ten minutes older: The trompet

Η ταινία της εβδομάδας είναι στην ουσία 7 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες ασχολούνται με το πέρασμα του χρόνου. 7 διαφορετικοί σκηνοθέτες δίνουν με τον δικό τους τρόπομια οπτική για το πέρασμα του χρόνου κι όχι μόνο. Άλλωτε επιτυχημένα κι άλλωτε όχι το αποτέλεσμα παραμένει ενδιαφέρον, δεδομένου οτι έχουμε να κάνουμε με σκηνοθέτες διφορετικών σχολών αλλά και νοοτροπίας. Αυτοί είναι: Άκι Καουρισμάκι, Βίκτορ Ερίθε, Βέρνερ Χέρτζοκ, Τζίμ Τζάρμους, Βιμ Βέντερς, Σπάικ Λι και Τσεν Κάιγκε. Το προτότυπο στοιχείο της ταινίας, είναι οι οι μελωδίες της τρομπετίστικης τζάζ που χωρίζουνε τις ταινίες, εξού και το δεύτερο μισό του τίτλου. Όσοι έχουν δεί και τους άρεσαν οι ταινίες όπως το All the invisible children, Coffee and cigaretts και Eros να μην την χάσουνε. Οι υπόλοιποι δοκιμάστε το, ποτέ δεν ξέρετε.

Αντιπρόταση

Garfield:A tale of two kitties

Δυστυχώς η πρώτη απαράδεκτη ταινία είχε αρκετή εισπρακτική επιτυχία ώστε να γυριστεί και δεύτερη. Εντελώς παιδική και ανούσιαμ απέχει χιλιόμετρα απο τον Garfield του κόμικ, ο οποίος είναι ο κυνικότερος γάτος που έχω δεί! Μην χάσετε μιάμηση ώρα (uncle aris sais:και 7 ευρώ) δεν το αξίζει καθόλου...

8 Comments:

At 6:45 μ.μ., Σεπτεμβρίου 23, 2006, Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

μου αρεσει παρα πολυ ο κινηματογραφος και βρισκω την ιδεα σου φοβερη!!!... πάντα είναι χρήσιμη μια πληροφορία αρκεί να ξέρεις να την αξιολογησεις :)
ευγε θειέ!

 
At 2:01 π.μ., Σεπτεμβρίου 24, 2006, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Η ταινια "Ten minutes older: The trompeτ"κυκλοφορειστην Ελλαδα;
Καλη ακουγεται...

 
At 7:44 μ.μ., Σεπτεμβρίου 24, 2006, Blogger Uncle Aris said...

Γαιδάρα μου σ'ευχαριστώ πολύ, αλλά το μπράβο το αξίζει περισσότερο ο φίλος μου ο Παύλος, που στο κάτω κάτω κάνει καιτο ένθετο :)

 
At 9:14 μ.μ., Σεπτεμβρίου 24, 2006, Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

εύγε και στον Παύλο λοιπόν :P
.. αλήθεια θειέ... έχω κάτι περίεργα όνειρα και δεν έχω να τα πω κάπου... ο τελευταίος που τα άκουσε ακόμα αγνοείται... :P

 
At 11:56 μ.μ., Σεπτεμβρίου 24, 2006, Blogger iris said...

μήπως κατά τύχη το ένθετο είναι και ραδιοφωνικό; :)

Άντε θείε, ακόμα μια ωραία ιδέα για να δημιουργήσεις ένα ακόμη μπλοκ με κινηματογραφοπροτάσεις, ταινιοκριτικές, σκηνοθετοαναλύσεις ...!!

 
At 1:04 π.μ., Σεπτεμβρίου 25, 2006, Blogger To gati said...

Ωραία η αντιπρόταση. Κρίμα που η ταινία χαλάει το προφίλ του πιο αγαπημένου γάτου. Δεν θα ήθελα να μην το δω όμως. Θα περιμένω το DVD.

 
At 2:19 μ.μ., Σεπτεμβρίου 25, 2006, Blogger Uncle Aris said...

@Preza Tv
Όλες οι ταινίες απο την στιγμή που θα παρουσιάζονται εδώ θα προβάλονται στους κινηματογράφους. Άλλωστε τι νόημα θα είχε να γράφουμε για ταινές που δεν προβάλονται;

@Γαιδάρα
Δώσε μου το mail σου αν είναι να σε προσκαλέσω στο αντίστοιχο blog, να δούμε τι ψάρια πιάνει το υποσυνήδητό σου!!! Απ'ότι λες θα πρέπει να είναι άκρως ενδιαφέρον! :Ρ

@Ίρις
Ε ναι μωρέ, αφού το ξέρεις οτι είναι και ραδιοφωνικό το ένθετο, τι προβοκάτορας που είσαι! :Ρ

 
At 9:28 μ.μ., Σεπτεμβρίου 25, 2006, Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

καλά... εγώ σε προειδοποίησα πάντως :P

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home