Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2006

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Αύριο είναι η Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Δηλαδή αύριο οι δρόμοι των Ελληνικών πόλεων θα πρέπει να είναι όπως στην φωτογραφία πάνω, όπου είναι τραβηγμένη την ίδια μέρα στην Γερμανία. Ποτέ;;; Η ενημέρωση είναι ελλιπέστατη, ούτε στο ραδιόφωνο άκουσα τίποτε ιδιαίτερο, ούτε πολλές αφίσες είδα ούτε τίποτε αξιόλογο. Οι περισσότερες αφίσες που είδα ήτανε μέσα στα αστικά, οπότε ενημερώνονταν αυτοί που ούτως ή άλλως δεν θα χρησιμοποιούσανε αυτοκίνητο και λίγες αφίσες στα κεντρικά σημεία που περπατά ο κόσμος. Με δυο λόγια ένας θεσμός που θα μπορούσε να είναι αφορμή να απολαύσουμε όλοι μια μέρα στην πόλη, χωρίς πολύ καυσαέριο, χωρίς θόρυβο και χωρίς μποτιλιάρισμα και πού ξέρεις, μπορεί και να μας άρεζε, σαμποτάρεται απο την ίδια την πολιτεία. Αλλά πραγματικά θα ήτανε όμορφο μια μέρα να μπορούμε όλοι να περπατήσουμε πεζοί στην άδεια Τσιμισκή και στην λεωφόρο Νίκης και να απολαύσουμε την άπλα που μας στερούνε καθημερινά τα αμάξια που είναι παρκαρισμένα στο ούτως ή άλλως στενά πεζοδρόμια...

4 Comments:

At 7:08 μ.μ., Σεπτεμβρίου 21, 2006, Blogger Nemertes said...

Κάτι έχουν μπερδέψει με αυτή τη μέρα. Τελικά είναι μια εβδομάδα ολόκληρη. Τουλάχιστον την Παρασκευή είναι τα ΜΜΜ τσάμπα. Αυτό είναι καρατσεκαρισμένο!

 
At 7:10 μ.μ., Σεπτεμβρίου 21, 2006, Blogger Nemertes said...

Κάτι έχουν μπερδέψει με αυτή την μέρα. Μάλλον είναι όλη η εβδομάδα. Τουλάχιστον την Παρασκευή όλα τα ΜΜΜ είναι τσαμπέ. Θα το εκμεταλλευτώ δεόντως!

 
At 7:43 μ.μ., Σεπτεμβρίου 21, 2006, Blogger Uncle Aris said...

Ναί, μάλλον έχεις δίκιο. Έτσι κι αλλιώς ήτανε false alarm, αύριο είναι... Άσε έχω χάσει τις μέρες :Ρ

 
At 9:02 π.μ., Σεπτεμβρίου 22, 2006, Blogger sardela said...

ax kaleeeee.......podilato xoris sela.....oreo ankoygete......mmmmmm ;PPPPPPP

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home