Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2006

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Χθές βγήκα με μια φίλη και παλιά συνάδερφο απο τον ΟΤΕ και μου είπε οτι υπάρχει μια υπηρεσία στην Θεσσαλονίκη όπου τους τηλεφωνείς και έρχονται σπίτι σου, φέρνουνε σακούλες για πλαστικό, γυαλί αλουμίνιο και χαρτί και όταν τις γεμίσεις τους ξανατηλεφωνείς και έρχονται να τις πάρουνε. Επομένως δεν έχουμε πλέον την δικαιολογία οτι δεν κάνουμε ανακύκλωση διότι ο ειδικός κάδος είναι μακριά απο το σπίτι μου, πέρα απο το οτι βαριόμαστε. Κι επίσης μου είπε και μια ιστορία, όπου προσπάθησε να κινητοποιήσει κι όλη την πολυκατοικία της να κάνει ανακύκλωση, με τραγικά όμως αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση βγήκανε κάποιες γειτόνησές της και διαμαρτυρηθήκανε γιατί θα δημιουργούσε τάχα μου εστίες βρωμιάς. Στην συνέχεια ανακάλυψε οτι ο καθένας πέταγε στις ειδικές σακούλες ότι ήθελε, χωρίς να διατηρεί τον διαχωρισμό των υλικών κι ακόμα χειρότερα πετούσε και τρόφιμα ή ότι άλλο σκουπίδι είχε, με αποτέλεσμα πραγματικά να δημιουργείται βρωμιά. Τελικώς εγκατέλειψε την προσπάθεια, αλλά πραγματικά είναι κρίμα σε προσωπικό επίπεδο να υπάρχει κόσμος τόσο αδιάφορος για τέτοιου είδους θέματα. Όπως και να έχει το τηλέφωνο της εν λόγω υπηρεσίας είναι 2310 494507 και υποθέτω οτι κάτι αντίστοιχο έχει και στην Αθήνα, ένα τηλέφωνο σε υπηρεσίες καταλόγου θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει.

4 Comments:

At 10:51 π.μ., Σεπτεμβρίου 12, 2006, Blogger sardela said...

gia soy re thie ari me tous oikologikoys soy problimatismoys kai tis protaseis anakiklosis!!bale kamia ipopsifiotita stis ekloges, tora poy girizei!!tha se psifiso,dagkoto !!;PpPp

 
At 11:48 π.μ., Σεπτεμβρίου 12, 2006, Blogger Attalanti said...

Θα το κοιτάξω. Αξίζει πραγματικά... Μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας, μπορεί να σώσει κανένα δεντράκι!

 
At 4:25 μ.μ., Σεπτεμβρίου 12, 2006, Blogger Σταθης Παναγιωτοπουλος said...

Η ιστορία είναι χαρακτηριστική απόδειξη του ότι δε φταίνε οι θεσμοί, φταίνε οι άνθρωποι... Παύλος κύκλος... (ή μήπως πέτρος κύκλος;)

 
At 12:57 π.μ., Σεπτεμβρίου 13, 2006, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Περιμενεις οι Ελληναραδες να κανουν ανακυκλωση;Ελεος...
Μονο σουβλακια ξερουν να τρωνε...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home