Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Τις προάλες κατέβηκα με αστικό προς κέντρο να κάνω κάτι δουλειές. Η κίνηση ήτανε αφόρητη. Πολλά αμάξια και ο κόμβος στην πλατεία ΧΑΝΘ ήτανε ένα μαρτυρικό τέταρτο, όπου περίμενα στο αστικό, να ιδρώνω και να ξειδρώνω, καθώς έξω ναι μεν κρύο, αλλά μέσα στο αστικό η ζέστη ήτανε αρκετή. Δεν νομίζω οτι είναι δυνατόν να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Πρέπει επιτέλους να καταπολεμηθεί η κουλτούρα του ΙΧ. Δημιουργεί ένα κάρο προβλήματα, ρυπαίνει την ατμόσφαιρα, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά ακόμα πιο άμεσα, υποβαθμίζει τραγικά την ποιότητα ζωής μας μέσα στην πόλη. Τα πεζοδρόμια είναι κατειλημένα απο αμάξια, χάνεις πολύ χρόνο στις μετακινήσεις, όταν ο χρόνος είναι πλέον το πιο ακριβό αγαθό που έχουμε. Και το τραγικότερο είναι οτι αντί για να έχουμε μια πολιτική βούληση που να ενισχύει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, έχουμε ακριβώς το αντίθετο (με τρανό παράδειγμα την απαράδεκτη, κατα την γνώμη μου, ιδέα της υποθαλλάσιας) με αποτέλεσμα να έχουμε αυξητική τάση των ΙΧ, πράγμα που φανερά οδηγεί σε αδιέξοδο. Ότι έργα και να γίνουνε, αν ο καθένας χρησιμοποιεί αμάξι, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουμε τα προβλήματα που δημιουργεί και που προαναφέρθηκαν. Γι'αυτό θα στηρίξω κι εγώ όσους γενναίους χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους και οι οποίοι, όπως παρατηρώ, αυξάνονται συνεχώς! Να χιλιάσουνε!

1 Comments:

At 2:21 μ.μ., Φεβρουαρίου 26, 2007, Anonymous Ανώνυμος said...

Παρόλο που εμάς τους αμετανόητους ποδηλάτες πολύ συχνά μας κοροϊδεύουν ή μας κοιτάν σαν άλλου πλανήτη πλάσματα, δεν πτοούμαστε!
Είναι το πιο γρήγορο, απολαυστικό (όταν περνάς ανάμεσα από τους μποτιλιαρισμένους και πρωί-πρωί τσατιΖμένους οδηγούς) και φυσικά οικονομικό κ.ά. μέσον.
Εγώ έχω κάθε μέρα την προσωπική μου θέση παρκαρίΖματος....στο μπαλκόνι του γραφείου!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home