Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2006

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Μόλις γύρισα απο την σχολή μου, η οποία σήμερα μόνο τελούσε υπο κατάληψη, για να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στην κοινή πορεία εκπεδευτικών, φοιτητών και μαθητών απρόσκοπτος απο τα μαθήματά του. Μέσα στις εκδηλώσεις της κατάληψης ήτανε και η προβολή μιας ταινίας-ντοκυμαντέρ που σκηνοθετήθηκε, τραβήχτηκε και μονταρίστικε απο παιδιά του πολυτεχνίου και αφορά τα γεγονότα του Μάη-Ιούνη, των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Το ντοκυμαντέρ είναι μεγάλο σε διάρκεια, κρατά 4 ώρες περίπου, αλλά κατα την άποψή μου δεν είναι κουραστικό, μιάς και δίνει την εικόνα σχετικά με τα γεγονότα απο πολλές οπτικές γωνίες. Υπάρχουν συνεντεύξεις αρκετές, όπου προσεγγίζονται αρκετά θέματα, απο πολιτική ανάλυση των αντιδράσεων της κυβέρνισης και των ΜΜΕ μέχρι και τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα μέσα στην σχολή. Βεβαίως και για τις πορείες, αλλά και για τις παραταξιακές 'συγκρούσεις' μέσα στο κίνημα, που επίσης παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αυτό που πρέπει να πώ είναι οτι βλέποντάς το λυπήθηκα που έχασα κάτι τόσο μεγάλο. Και μιλάω κυρίως για το αίσθημα του να καταλαμβάνεις και να διαχειρίζεσαι εσύ αυτό που σου ανήκει, τον χώρο που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου και να τον 'τρέχεις'-λειτουργείς με βάση τα δικά σου θέλω και πρέπει. Την αίσθηση οτι είσαι κύριος της καθημερινότητάς σου και κατα συνέπεια της ζωής σου και μάλιστα του σημαντικότερου κομματιού της. Της μικρής και 'ασήμαντης' καθημερινότητάς της. Γιατί αυτό αξίζει περισσότερο πιστεύω, πέρα απο το τι κέρδισε, πρόκειται να κερδίσει ή να χάσει αυτό και όποιο άλλο κίνημα. Γενικά προβλέπεται να κυκλοφορήσει, οπότε έχετε και τον νού σας, αν το πετύχετε πάρτε το, αξίζει και μόνο να το δείτε. Σύντομα ελπίζω να έχω κι εγώ την δικιά μου κόπια πάντως.

5 Comments:

At 11:35 π.μ., Νοεμβρίου 04, 2006, Anonymous Ανώνυμος said...

Se eixa proeidopoihsei na mhn 8ikseis to 8ema katalhpseis kai den me akouses! Pare twra ton parakatw prologo gia na siakseis, na siaksw ki egw pou sygxisthka... Ayth h nootropia oti prepei na katalavoume "to xwro pou mas anhkei(?)" gia ton xaroume apo pou hr8e pali? Dhldh edw re pousth mou giati oi foithtes kanoun fovera pragmata, apo ka8e apopsh, stis sxoles tous xwris na diakoptoun ma8hmata kai eksetaseis? Kai ti sxesh exoun oi katalhpseis me to na eisai "kyrios" ths ka8hmerinothtas sou?? Sto katw katw an h8eles h ka8hmerinothta sou na mhn exei ma8hmata kai eksetseis as mhn empaines sto panepisthmio! Sygnwmh gia to yfos, alla egw pou ezhsa thn olh katastash "ta eida ola" kai katalava akomh perissotera. Kai kapoio dikio pou yphrxe sthn istoria twn katalhpsewn, pou dystyxws opws vlepw synexizetai, xanetai me tetoiou eidous antilhpseis. Kai apo thn allh den einai ka8olou eyxaristo na ftaneis se shmeio na parakalas tous symfoithtes sou gia na dwseis eksetaseis, kapoioi apo aytous na sou apantane sto stil "amerikes kai malakies" kai otan erxetai h wra ths syneleyshs tmhmatos na prospa8oun na se ekmetalleytoun gia na kerdisoun mia diplh kwloeksetastikh, gia thn opoia kai na mhn diavasoun (xrhsimopoiw dika tous logia), 8a thn xrhsimopoihsoun san oroshmo gia tous epomenous "agwnes"! Stenaxwrw isws pollous alla kserw poly kala ti lew kai mou phre ena oloklhro kalokairi gia na katalavw thn ypokrisia kapoiwn an8rwpwn pou dhlwnoun epanastates. Kai dystyxws h pikra pou mou emeine pairnei mpala kai olous tous ypoloipous. (Sygnwmh gia thn kataxrhsh tou xwrou)

 
At 11:52 μ.μ., Νοεμβρίου 04, 2006, Blogger Uncle Aris said...

Κατ'αρχήν δεν πειράζει για τον χώρο που κατέλαβες, αρκεί να τον πληρώσεις, πάει 5 ευρώ το γράμμα! :Ρ Κατα τ'άλλα Ματίνα είναι μεγάλο ζήτημα που άνοιξες και υποθέτω οτι καταλαβαίνεις τι λέω, απλώς είσαι επηρεασμένη (ίσως και με το δίκιο σου για τη δική μας σχολή συγκεκριμένα) απο τα γεγονότα. Αλλά εγώ μιλάω για κάτι που θα έπρεπε να έχει θέση στην κοινωνία γενικότερα κι όχι μόνο στις σχολές. Έτσι θα έπρεπε να είναι όλη μας η ζωή, να μην τρέχουμε πίσω απο αυτήν, εκτός κι αν το θέλουμε. Για σένα που η σχολή αυτή ήτανε αυτό που πραγματικά ήθελες, είαι οκ το να λειτουργεί όπως λειτουργεί, ίσως με κάποιες βελτιώσεις, αλλά δεν είναι κι έτσι για όλον τον κόσμο που είναι εκεί μέσα. Πολλοί απο εμάς ξέρεις οτι έχουνε τραβηχτεί εκεί μέσα χωρίς να έχουνε ιδέα το που θα πάνε κι αν τελικά τους αρέσει αυτό. Τώρα θα μου πείς τι φταίς εσύ και θα έχεις δίκιο, αλλά τι φταίμε όλοι εμείς που ζούμε σε μια άδικη κοινωνία απο ότι άποψη κι αν το δείς. Τουλάχιστον για μένα είναι ευχάριστο κάθε φορά που τα πράγματα ανατρέπονται έστω και για λίγο, έστω και προσωρινά. Και σίγουρα υπάρχουν και χαμένοι σε αυτήν την υπόθεση, αλλά τι να κάνουμε ρε Ματίνα; Στο κάτω κάτω άνθρωποι σαν κι εσένα που είναι έξυπνοι και συνειδητοποιημένοι στο τι θέλουνε, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούνε. Απλώς ίσως καθυστερήσουνε λίγο στην πορεία, που απο την άλλη ίσως να είναι και καλό αν καθήσουνε να το απολαύσουνε.

ΥΓ:θα ακολουθήσει σχόλια ή mail με μπινελίκι, σας το υπογράφω!!! :Ρ

 
At 12:10 π.μ., Νοεμβρίου 05, 2006, Anonymous Ανώνυμος said...

8a swpasw sto blog, na perimeneis sigoura mail me mpineliki tis prosexeis meres...Se trwei o k.... sou mou fainetai kai sena!

 
At 2:04 π.μ., Νοεμβρίου 05, 2006, Blogger Uncle Aris said...

οκ θα περιμένω mail σου, αλλά εκτός απο το μπινελίκι, γράψε και κάνα νέο σου! Μόνο όταν σε τσατίζουμε γράφεις τίποτε, για να μας πείς αν βρήκες κάνα γκομενάκι στα ξένα ή πως πάς με την επιστημονική σου καρριέρα τίποτα! Για μπινελίκι όμως πρώτη! :Ρ Άντε περιμένω!

 
At 8:04 π.μ., Νοεμβρίου 05, 2006, Anonymous Ανώνυμος said...

Kala nte!Mpaaaaaa.......

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home