Σάββατο, Αυγούστου 05, 2006

MADRID



Μόλις έφτασα Μάλαγα, αφού ξόδεψα 2 μέρες στην Μαδρίτη. Έχω να πώ οτι Βαρκελώνη-Μαδρίτη σημειώσατε άσσο. Η Μαδρίτη αν και ωραία, δεν φτάνει την Βαρκελώνη σε καμμία περίπτωση. Η Μαδρίτη είναι εργατούπολη, με την έννοια οτι έχει κυρίως κόσμο που εργάζεται εκεί, μη φανταστείτε φάμπρικες βέβαια, αλλά είναι κάτι που φαίνετε. Ο κόσμος είναι απλός τόσο στο ντύσιμο, όσο και στην συμπεριφορά, με τα καλά του και τα κακά του να είναι κάποιος απλός. Αντίθετα με την Βαρκελώνη, όπου ο κόσμος είναι στυλάτος, πιο εξεζητημένος και πιο 'ψαγμένος' αν θέλετε. Η Μαδρίτη έχει την κλασσική ομορφιά μιας μεγάλης και παλιάς ευρωπαικής πόλης. Μεγάλα ανάκτορα, μεγάλοι καθεδρικοί, όμορφα και αρχοντικά κτίρια κι όλα παλιά με την γοητεία του παλιού που τα συνοδεύει. Βαρκελώνη αντίθετα έχει πιο σύγχρονα πράγματα να επιδείξει, όσο αναφορά τα κτίρια τουλάχιστον. Μια ακόμα σημαντική διαφορά σε σχέση με την Βαρκελώνη είναι η έλλειψη πρασίνου. Πραγματικά αν και είναι ωραίο να περπατάς στα δρομάκια της Μαδρίτης, δεν υπάρχει πολύ πράσινο, μοιάζει πιο πολύ με τσιμεντούπολη σε ορισμένα σημεία. Εξαίρεση αποτελεί ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της πόλης, το οποίο είναι πολύ όμορφο και έχει πολύ κόσμο, από διάφορα κοινωνικά στρώματα κι ομάδες. Νεοχίπιδες και νεογιάπιδες, οικογενειάρχες, αθλητικοί τύποι με ποδήλατα και rollerblades, τουρίστες, όλος ο καλός κόσμος είναι εδώ. Κρίμα που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη τέτοια κουλτούρα πάρκου... Κάτι που άκουσα αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω ο ίδιος είναι οτι η Μαδρίτη έχει φοβερή νυχτερινή ζωή. Αλλά είμασταν ΠΟΛΥ κουρασμένοι για να επιχειρήσουμε να βγούμε. Θα μείνουμε με την απορία λοιπόν, μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναέρθω, πιο οργανωμένος και με πρισσότερες μέρες στην διάθεσή μου, μπας και σχηματίσουμε μια καλύτερη γνώμη για Μαδρίτη.

12 Comments:

At 11:31 π.μ., Αυγούστου 05, 2006, Blogger ΓΑΪΔΑΡΑ said...

Δεν θα με χαλούσε καθόλου να πάω είτε Μαδρίτη είτε Μπαρτσελόνα θειέ... έλα στο ελλάδα και θα εκτιμήσεις την Μαδρίτη περισσότερο ;)

 
At 12:55 μ.μ., Αυγούστου 05, 2006, Anonymous Ανώνυμος said...

Γιούπι!!! Έχει post εδώ!!

Ευχαριστούμεεεεεεε!!!!!

 
At 8:03 μ.μ., Αυγούστου 05, 2006, Blogger κaτeρina said...

τουριστικός ανταποκριτής!!!

άντς καλά να περνάς...και να μας τραβήξεις όμορφς φωτογραφίες!

:)

 
At 2:53 π.μ., Αυγούστου 06, 2006, Blogger pwlina said...

Barcelona στην κουρτίνα 1..Madrid στην κουρτίνα 2!Πάαααρε πάρε!!!;ΡΡ

 
At 3:49 μ.μ., Αυγούστου 06, 2006, Anonymous Ανώνυμος said...

Xmmm.... kourasmenos gia na diapistwseis thn nyxterinh zwh mias megaloupolhs?? Eee, what's up doc??

 
At 11:34 μ.μ., Αυγούστου 06, 2006, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Δεν εχεις κουραστει να κανεις τοσα ταξιδια;

 
At 1:30 π.μ., Αυγούστου 07, 2006, Blogger sardela said...

Barcelona-Madrid shmeiwsate aso
alla barca-real madrid simiosate diplo.....an kai apo ksenes omades ime machester united alla stin ispania i go for real ;PPPPPPP
thie ariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii san ta xionia ra:))kala na pernasssszzzzzz

btw ke mena entiposi moy kani...oyte mia mera(gia tin akrivia mia nixta) gia deigma de mporis na minis ksipnios gia na diapistosis ti nixterini zoi??aaaa kokkini karta;pp
(poli kolimeni me tin mpala me kovo alla entaxi fteei i zesta ;P)

 
At 2:16 π.μ., Αυγούστου 07, 2006, Blogger Uncle Aris said...

Paides pragmatika den eixame kouragio. Ta3ideuame olo to bradu ki eixame POLU koubalhma, ka8oti egw toulaxiston metefera ena 70ari backpack sthn plath, ena 20ari mprosta kai trabousa kai mia mirkh balitsoula. To saligkari pou koubalaei to spiti tou sthn plath tou sas leei kati? Alla den peirazei, anaplhrwsa thn e3odo otan eftasa Malaga kai mas ebgale h filh mou h Irene ;)

 
At 2:18 π.μ., Αυγούστου 07, 2006, Blogger Uncle Aris said...

A kai sardela:
1on:3ekola me thn mpala kai pane na kaneis kammia boutia kai
2on kai SHMANTIKOTERO!!!: E oxi kai gamw-real! Eleos ki ahdia! OUST!

 
At 9:41 π.μ., Αυγούστου 07, 2006, Blogger sardela said...

ela re......kolimenos me ti mpala?kolimenos me ta kerdi ;PPPPP
plaka kano pantos den ime stuck with the ball,fteei i zesta:))alios, kata t alla, ime poli normal kopela!!(o re moysiaaaaaa...o re poso kairo ixa na xrisimopioiso tin ekfrasi moysiaaaaa ;P)

oson afora ti nixterini zoi,pare mia mera repo ra ap ton eayto soy, gia na bgis mono to bradi..aman ola ego tha sta leo?;pP

 
At 10:50 μ.μ., Αυγούστου 07, 2006, Blogger Attalanti said...

Θείε Άρη, έχεις καταλάβει ότι είσαι η Έλενα Παπαρίζου της Ισπανίας; Ο καλύτερος πρέσβης τουρισμού! Διαβάζοντας τα ποστ σου, θέλω κι εγώ να επισκεφθώ τη χώρα... Καλά να περνάς!

 
At 11:07 μ.μ., Αυγούστου 07, 2006, Blogger Uncle Aris said...

Mh nomizeis, pernw pososta ;)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home